top of page
In your eye 
Om förväntningar och fetischer på museum
inyoureye_hemsidan.jpg
Foto: Christer Folkesson/ Sinduda Studio
1622257_802934229735632_1819773718_n.jpg
Foto: Christer Folkesson/ Sinduda Studio

IN YOUR EYE är den första i en serie platsspecifika danshändelser i och runt Stockholm producerade av Farhang förenings plattform för samtida dans från hela världen- Movement in exile. Utställningen Fetish Modernity är en självkritisk men sprudlande uppgörelse med idén att västvärlden har monopol på att vara modern. 

I samband med Fetish Modernity tar tre dansare med vitt skilda bakgrunder och en ljuddesigner pulsen på hur det kan se ut och låta när olika kulturers danstraditioner lever vidare i nya miljöer, tider och sammanhang. TIllsammans vänder de på perspektiven och sätter betraktaren på prov.

 

IN YOUR EYE är dansarnas egen kommentar till sitt konstnärskap inom både traditionell och samtida scenkonst i förhållande till sin gedigna bakgrund inom indisk klassisk dans, flamenco respektive västafrikansk dans. LOOP tar upp upprepandet som metod. Får en kopiera, återanvända och hybridisera hur som helst? Är inte vi alla och allt vi ser egentligen hybrider? Vad förväntar sig publiken och vad förväntar sig dansarna av publiken?  Slutligen; Vad ser du?

 Föreställningen är skapad som en site specific av de tre dansarna i samarbete med Stefan Johansson. Idén tilI In Your Eye har Ulrika haft sedan länge och i Fetish Modernity fann hon en utmärkt miljö att utveckla och förverkliga projektet i. Liksom utställningen problematiserar västlandets vilja att kategorisera och nisha konst från olika delar av världen arbetar Ulrika med att integrera och ”normalisera” dans från hela världen på den västerländska scenen. Det handlar om samtida dans och det handlar om att med öppnare ögon faktiskt försöka se vad dansen och konsten vill säga oss här och idag. 

Idé/koncept Ulrika Larsen

Koreografi/dans Josefine Chiacchiero, Ulrika Larsen, Karin Ericson

Ljuddesign/musik Stefan Johansson

Kostym Ensemblen

Längd 45 minuter

För fullängdsversion av In Your Eye på Vimeo: kontakta info@odissi.se

Producerad av Farhang förening i samarbete med Etnografiska museet och Odissi Dansproduktion med stöd av Stockholms läns landsting, Statens Kulturråd och Stockholms stads kulturförvaltning.

bottom of page