top of page
ulrika-larsen-3-crop-u64908.jpg

Klasser och workshopar i Odissi

23/9, 2019 Odissi Workshop 

Under Kista Värlsdmusikfestival 2019 ger Ulrika en prova på-workshop i Odissi på Studio Bee i Sundbyberg. 

Har du längtat efter att prova på en indisk klassisk dansform? Eller dansar du Bollywood, Tribal eller liknande dans som starkt influeras av indisk klassisk dans? Då är detta en perfekt chans för dig att fördjupa förståelsen för tekniken, förfina hand- och armrörelser och bhangis (skulpturala poser) samt ge dig mer uttryck och styrka.

 

Under två timmar introduceras du i Odissins olika grundsteg, stampar och rytmer, bhangis och armrörelser. Du får också prova abhinaya, som är uttryck och berättande genom ansiktsmimik och handgester. Vi dansar barfota och har rymliga eller stretchbara byxor för rörligheten. Du är välkommen oavsett tidigare danserfarenhet.

Datum och tid: mån 23/9 kl. 18.00-20.00

Plats: Studio Bee, Franstorpsvägen 6, Sundbyberg

Pris: 60 kr, swish till 070 485 30 08 (Ulrika) notera workshop + ditt hela namn.

Anmälan: skicka ett mejl med namn, epost och gärna mobilnummer till ulrika@farhang.nu senast den 22/9. Märk mejlet med Odissiworkshop.

Länk till eventet:  http://www.farhang.nu/2019/09/07/prova-pa-odissi-ostindisk-klassisk-dans/

Workshopen är en del av Kista Världsmusikfestival i samarbete med Studio Bee.

www.kistworldmusic.comwww.studiobee.se

Ulrika undervisar i odissi and håller i workshops i hela Sverige. Några av hennes elever uppträder redan regelbundet och har utvecklat ett sådant intresse för dansstilen att de också studerat dans vidare i Indien. Ulrika har bland annat undervisat på Dans och Cirkushögskolan, Danscenter, och Layali orientaliska dansakademi i Stockholm, på  studiefrämjandet i Uppsala, för Grease ensemblen på Göta Lejon och ett stort antal estetiska utbildningar på gymnasienivå. Hon har också under flera år undervisat på förskolor och låg-högstadiet inom Amatörer möter proffs i Järfälla kommun och inom Skapande skola.

På kursena jobbar vi med kroppens flexibilitet, fotarbete, rytm, snurrar och handgester samt går igenom grundsteg i Odissi. Lektionen börjar med en uppvärmning inspirerad av yoga och avslutas ofta med en liten kombination av steg eller narrativ dans, abhinaya. Vi dansar barfota och du bör ha dansbyxor eller tajts som är rymliga eller stretchbara i grenen. 

Ulrika håller även kurser för barn där de under lekfulla former får bekanta sig med några av odissins rytmer, stampar, grundsteg, armrörelser, hopp och snurrar samt prova på att gestalta och uttrycka med händer, ögon och ansikte.

Både längre och korta workshopar och kurser kan ordnas och skräddarsys efter behov och önskemål. 

Läs mer om Skapande skola verksamhet

bottom of page